Online
Neden Erteliyorsun? Kendini Tanı, Harekete Geç (İNTERAKTİF & ONLINE EĞİTİM)

Biz ertelerken hayat hızla akıyor. -Seneca
“While we are postponing, life speeds by” -Seneca
Hepimiz her zaman bize zor gelen işleri ertelemeye çalışırız. Herkes az ya da çok erteler. Ertelemek sanki hayatımızın bir parçası haline gelmiş, inatçı bir alışkanlık gibidir.
Elimizdeki projeyi bitirme zamanına kadar bekletiriz. Diyete ya da spora başlamak için hep ufukta bir pazartesi günü ararız. İşleri, ertelemelerden arta kalan o dar zamanda, daha yoğun bir stres altında yaparız.
Zihnimiz bu süreçlerde bahaneler üretir, biz de bu bahanelere hep hak veririz 🙂 Ama her seferinde ertelemenin vicdanımızda yarattığı küçük pişmanlıklarla karşılaşırız.
Peki erteleme alışkanlıklarımızı yenmemiz mümkün müdür? İşte bu eğitimde tam da bunu yapacağız!
Örneğin, beynimizin limbik bölümü zorluklardan kaçmak istediğimizde devreye girer. Üzerindeki baskıyı zorluğu stresi azaltmak ister. Biz de bu sebeple sürekli kendimize bizi daha iyi hissettirecek yeni yollar ararız. Deadline’ların son gününe kadar stresimizi uzaklaştırırız ardından da artık yapmak zorunda olduğumuz için yaparız. Size de tanıdık geliyor mu?
Çözüm ise ertelemeyi tanımaktan, kendi içimizdeki erteleyen etkilerin farkına varmaktan geçiyor. Ertelemek zararlı olduğu kadar bazen de yararlı olabiliyor. Bu sebeple ertelemeyi nerelerde kullanmamız gerektiğini öğrenmek bizim için çok faydalı bir yol.
Neden ertelediğimizi anlar ve bu süreçleri iyice kavrarsak da zararlı ertelemeciliğe bir son vermek için ilk adımlarımızı atabiliriz.
Ertelemek bir karakter özelliği değil, bir zeka problemi değil ve hatta tembellikten de kaynaklanmıyor. Erteleme hepimizin yaptığı bir davranış olduğu gibi hepimizin de yenebileceği bir alışkanlık. Peki nasıl?
Bu eğitimimize ertelemeyi duygusal, fizyolojik ve karakteristik olarak tanıyarak başlayacağız. Egzersizlerle kendi davranışlarımızın farkına vararak hangi ertelemeci kategorisine girdiğimizin, ertelemeyi ne zamanlarda uyguladığımızın ya da aslında neleri ertelemek istemediğimizin farkına varacağız. Erteleme davranışını her alanda inceledikten ve kendi içimizde de farkındalık sağladıktan sonra stratejilerimizi belirlemeye geçeceğiz.
Eğitmenimizin paylaşacağı egzersizler ve öneriler ile farkındalığımızı iyice geliştireceğiz. Özdeğişimimize odaklanacağımız bu eğitimde özdisiplinimizi nasıl kazanabileceğimizi öğreneceğiz. 20’nin üzerinde değişim stratejisi ile bu davranışımızın önüne geçebilmek için bu egzersizlerden nasıl yararlanabileceğimizi öğreneceğiz!
Neden Erteliyorsun? Kendini Tanı, Harekete Geç İnteraktif Online Atölyesinde Neler Öğrenecekler?
- Erteleme alışkanlığımızın nedenlerini,
- Stresimizi nasıl doğru yorumlayabileceğimizi,
- Zaman yönetimi hakkında tüyoları,
- Erteleme alışkanlığımızı değiştirebileceğimiz stratejileri,
- Duygusal zekamızı güçlendirerek erteleme alışkanlığı ile nasıl mücadele edebileceğimizi,
- Erteleme konusunda kişisel farkındalığımızı nasıl sağlayabileceğimizi keşfedeceksiniz!
Neden Erteliyorsun? Kendini Tanı, Harekete Geç İnteraktif Online Atölyesi Kimler İçin?
- Zaman yönetimini geliştirmek isteyenler
- Erteleme alışkanlığı karşısında daha etkili çözümler geliştirmek isteyenler
- İletişimini geliştirmek için neler yapabileceğini merak edenler,
- Kurumsal hayatta çalışanlar ve farklı seviyelerde insanlarla etkileşimde olanlar
- Öğrenciler,
- İş ve eğitim hayatlarında verimini artırmak isteyenler,
- Farklı egzersizlerle erteleme konusunda kişisel farkındalıklarını sağlamak isteyenler,
- Hayatına farklı bir düşünce boyutu, bakış açısı katmak isteyenler
- Kısaca herkes!
*LinkedIn profilinizde “Eğitimler” kısmına Tezgahçılar’dan aldığınız her eğitimi ekleyebilirsiniz.
*Tezgahçılar online eğitim sürecinde sizin için her şeyi düşündü!
Siparişinizin tamamlanmasından sonra onay mailinde online eğitime nasıl katılacağınızla ilgili detayları sizinle paylaşacağız.
- Paylaş:
