Pandemi Döneminde Çocuk Psikolojisi (İNTERAKTİF ONLINE EĞİTİM)

Pandemi ve kriz dönemlerinde biz yetişkinler olarak önce sağlığımızı sonra da varlığımızı korumak için hızlı tedbirler alıyoruz. Bazen işler bizim planladığımız gibi gidiyor ama bazen de durumları kontrol etmek bizi aşabiliyor. Yetişkinlerin dahi bocalayabildiği bu dönemde çocuk psikolojisi kavramı ise daha da önemli hale geliyor. Onlar neler yapıyor, neler hissediyor; peki biz ne yapmalıyız? Cevapları bu online eğitimde bulacağız!
Net olmayan bilgi akışları, iş ve hayat mücadelesi arasında kimimiz eve kapandık, kimimizse sahada çalışarak hayat mücadelemizi sürdürüyoruz.
Bu belirsizlik ve bilgi kirliliği arasında evde her sözümüzü, her davranışımızı kaydeden, hiç ummadığımız şekilde her durumun farkında olan çocuklarımızın hislerinin hatta ileride belki de travmatik etkiler oluşturabilecek duygularının ne kadar farkındayız?
*** Pandemi Dönemine özel olarak geliştirdiğimiz bu içeriğimizde çocuklar konusunda uzun yıllardır çalışmış, Klinik Psikolog Dr. Eğitmenimiz Hilal Çerçel ile değişen durumların çocukların psikolojisi üzerine etkilerini detaylıca öğreneceğiz.
Pandemi Döneminde Çocuk Psikolojisi (İnteraktif Online Eğitim) Atölyesi aşağıdaki 3 ana başlıkta gerçekleştirilecektir:
- Çocuklarla kesintisiz evde olma hali, psikolojik etkileri
- Çocuk ve gençlerin koronavirüs ile ilişkisi, kaygılarını yönetmek
- Bu zorlu süreçte siz yetişkinler olarak nasılsınız, kaygınızı nasıl yönetebilirsiniz?
1.Çocuklarla Kesintisiz Evde Olma Hali
Birden pek çoğumuzun evlere kapandığı bu süreçte; yoğun mesai ile home office çalışanlar olduğu gibi, sahada görevlerini yürütenler de var. Çocukların okullarının tatil olmasıyla beraber aileler hazırlıksız olarak bir anda çocukla evde olma haline geçtiler.
Biz nasıl bir aileyiz, bir arada olunca ne oluyor / ne olmuyor, bunlardan hangileri evde bir arada olmakla ilgili / ilgili değil gibi konularda farkındalık sağlayacağız. Evde çocuklarla sürekli bir arada olmak zorluyorsa neler yapılabilir öğreneceğiz. Çocuklarımızın yaş aralıklarına göre bu süreci nasıl yönetebileceğimizi bu online eğitimde konuşacağız.
2) Çocuk Psikolojisi, Çocuk ve Gençlerin Korona ile İlişkisi, Kaygılarını Yönetmek:
Bir sünger gibi her bilgiyi emen çocuklarımızda ister istemez bu dönemde kaygı bozuklukları ortaya çıkmaya başladı. Çocuk kaygılıysa bunu nasıl yönetebilirim sorusu çerçevesinde detaylıca konuşacağız. Her yaş aralığı için zorlanılan konular farklı olduğundan yaş aralıkları üzerinden de bilgiler paylaşılacak. Çocuk psikolojisi başlığı altında onlarca önemli bilgi alacağız.
Çocuk ve gençlerin kaygıları düzeylerini anlayabilmek için eğitim sonrasında bir envanter de paylaşacaktır.
3) Bu Zorlu Süreçte Siz Nasılsınız, Kaygınızı Nasıl Yönetebilirsiniz:
Çocuğun ruh sağlığı için dediğimizde anne babanın ruh sağlığı da kaygı sebebi olabiliyor. Kaygıyı anne baba yönetirse, çocuğun da yönetebileceği bilgisiyle eğitimin bu kısmında kendi duygularımızı gözden geçireceğiz.
Pandemi Döneminde Çocuk Psikolojisi Atölyesi İçin Gerekli Olanlar:
Bu atölyede katılımcıların hem kendilerini hem de eğitmenin onları daha iyi tanıması ve yönlendirmesi için psikolojik envanterler uygulanabilir. Bu envanterlerin sayısı ve çeşidi, katılımcı sayısı, katılımcı profili ve süreye göre değişkenlik gösterebilir.
*LinkedIn profilinizde “Eğitimler” kısmına Tezgahçılar’dan aldığınız her eğitimi ekleyebilirsiniz.
*Eğitmenimizle gerçekleştirdiğimiz eğitimlerinden geri bildirimleri aşağıda inceleyebilirsiniz.