Konuşmacı
Toksik Pozitifliğe Karşı Gerçek Biz

İnsanlığın varoluşundan bu yana kadın var. İnsanlığın devamı için de kadınlar var olmak zorunda. Ancak varlıkları bu kadar değerli ve hayati olan kadınlar yüzyıllardır yanlış algı ve baskılarla mücadele ediyor. Mücadele ettiğimiz ama çoğunlukla farkında olmadığımız bir şey daha var; Toksik Pozitiflik!
Gerek iş yaşamında, gerek sosyal yaşamda kadınları zorlayan hem görünen hem de görünmeyen kodlar var. Bu keynote’ta daha çok görünmeyen zorlayıcı kodlardan bahsedeceğiz.
Hepimiz olaylara olumlu bakmanın faydalarının farkındayız. Fakat dünya toz pembe değil. Tüm acılarımızla, üzüntülerimizle, yaptıklarımızla ve bazen yapamadıklarımızla bu hayat ve deneyimler bizim. Güçlü kadın imajı için yaratılan türlü slogan ya da reklam sözü, influencerlar tarafından paylaşılan sadece mutlu anlar aslında kadınların üzerine oldukça büyük baskılar yaratıyor.
Aslında bu baskılar toksik pozitiflik aşılıyor. Toksik pozitiflik; pozitif olmanın da aşırı abartılmış hali. Olumlu düşünmek çok güzel fakat zor deneyimlerimizi göz ardı ederek yaşamak aslında bizi duygusal açıdan sağlamsızlaştırıyor.
Evet, bir kadın çocuk da yapar kariyer de ama nasıl? Hangi psikolojik zorluklardan geçiyor? Hepimiz zorluklar yaşıyor, örneğin sosyal medyada hiç zorluk yaşamadan bu süreçleri yaşayanları görünce şaşırıyoruz. Bazen üzülüyoruz. Biraz da bunların arka tarafını konuşmanın vakti geldi.
Rus felsefeci Ayn Rand “Soru bana kimin izin vereceği değil, beni kimin durdurabileceği” demiş, bir kadını kendinden başka kimse durdurmamalı. Hiçbirimiz deneyimlerimizde yalnız değiliz, yanlış değiliz.
2 girişimi ile çok yoğun bir şekilde çalışan ve aynı zamanda bir anne olan, aynı zamanda “Güçlü Değil Gerçek Kadınlar” sergisinin küratörlüğünü de yapmış olan Burçak Yıldırım Orhan’dan ilham verici bir keynote!
Güçlülük tanımını kendimizin yapacağı, hepimizin kendimizce güçlü olduğu ve hatta güçlü olmak zorunda olmadığımızı anlayabileceğimiz, toksik pozitifliğin hayatımızdaki etkilerini konuşacağımız ilham verici içeriğimizi sizler için tasarladık.
Kadınların kendilerine daha şefkatle, hırpalamadan yaklaşabileceği gelişim ve dönüşüm hikayeleri de gündem maddelerimizin arasında. Farkındalık her şeyin ilk basamağı. Değişim ve dönüşüm ancak farkında olduğumuzda başlıyor. Bu keynote ile toplumsal cinsiyet ve toksik pozitiflik konusunda farkındalıklar sağlayacağız.
Toksik Pozitifliğe Karşı Gerçek Biz içeriğinde Neler Konuşacağız?
- Kadının iş hayatındaki yeri
- Güç tanımı, güçlü olmak zorunda mıyız?
- Kadınları zorlayan fiziki ve psikolojik unsurlar
- Yaratılan kalıp ve sloganların, toksik pozitifliğin zararları
- İlham verici Hikayeler
- Öneriler
- Paylaş:
