Tam 4 gün 21 saat sürecek bir eğitimin ardından başarılı, yenilikçi ve donanımlı bir eğitmen olmak adına gerekli tüm temel bilgi ve becerilere hakim olacaksınız.
Eğer eğitim işi ile ilgileniyorsanız Türkiye’de bulabileceğiniz en farklı programlardan biri bu. İşinin ehli isimler, eğitmen olmanın her haline, gerekliliklerine dokunacak; öğretmenin ve öğrenmenin esaslarından performansa, eğitimi eğlenceli ve eşsiz hale getirmeden oyunlaştırmaya, eğitim konsepti yaratmadan anlatıcılığa, pazarlamadan kurumsal eğitim dinamiklerine kadar geniş bir yelpazede değinilmemiş mevzu bırakmayacak!
Yetişkinler Nasıl Öğrenir? (17 Mart Cumartesi 11:00-14:00)
Öğrencilerinin kalbinde taht kuran ve kendisini her dinleyenin hayranlığını kazanan Bahçeşehir Üniversitesi‘nden Doç. Dr. Ela Ünler‘den yetişkin eğitimi ve dinamiklerini öğreneceğiz. Yılların eğitim deneyimine sahip Doç. Dr. Ela Ünler yetişkinlerin nasıl öğrendiğini anlatacak; eğitim konusunun teorik temellerine hakimiyeti sağlayacak. Yetişkin eğitiminin dayandığı prensipler, eğitmenlik kavramı, öğrenme dinamikleri ve eğitim tasarımları hakkında çalışacağız.
Neler öğreneceksiniz?
- İnsan nasıl öğrenir?
- Bir eğitim tasarımı nasıl yapılmalı?
- Androgoji nedir?
- Yetişkin eğitimi hangi prensiplere dayanır?
- İnsan nasıl öğrenir?
- Öğrenme ve eğitim dinamikleri nelerdir?
Eğitimde Oyunlaştırma Araçları (17 Mart Cumartesi 15:00-18:00)
Dünyanın müthiş bir ivmeyle ilerleyen yeni trendi “gamification” yani oyunlaştırma tekniği artık eğitimdeki iletişimde bambaşka, yenilikçi ve eğlenceli kapılar açıyor! Hali hazırda, pek çok eğitim kurumuna eğitimlerini ya da öğrencilerin sınav kaygılarını nasıl oyunlaştırabileceklerini öğretiyoruz. Bu eğitim modülünde ise eğitmenlerin hem eğitimin etkililiğini oyunlaştırma teknikleri kullanarak nasıl ölçebileceğini, hem de eğitim katılımcılarının dikkatini nasıl yüksek tutabileceğinizi öğreneceksiniz.
Neler öğreneceksiniz?
- Oyun’un psikolojik altyapısı nasıl işler? Neden oyunlardan zevk alırız?
- Uygulama ve birlikte akıl yürütme
- Ödül çeşitleri (SAPS Ödüllendirme modeli)
- Motivasyon çeşitleri (İçsel/Dışsal motivasyon)
- Eğitimde oyunlaştırma teknolojileri (kahoot, classdojo vb)
- Energizer-Icebraker oyunlar
- Sınıf içi oyunlaştırma projesi
Eğitimde Fiziksel Oyun Entegrasyonu (18 Mart Pazar 11:00-18:00)
Oyun ve interaktivite artık eğitimin vazgeçilmez parçaları. Yetişkinlerin deneyim yoluyla öğrendikleri prensibini baz alan eğitim modellerinde oyunlar çok büyük yer kaplıyor. Bu yüzden Tuğba Çanşalı ve Nursen Çetin Yahşi ile 40’tan fazla oyun oynayacak, oyunların eğitimdeki rolünü, oyunlarla öğrenme ve öğretme sanatını öğreneceksiniz.
Hem çok eğlenecek hem de yetişkin eğitiminin geleceğinin oyunlarda olduğuna bizzat tanıklık edeceksiniz! Oyun mantığını deneyimleyerek kavrayacak, oyunları eğitimlerde nasıl kullanabileceğiniz göreceksiniz.
VE! Onlarca tanışma oyun, grup dinamiği, takım çalışması ve iletişim oyunu öğreneceksiniz!
*Atölye sonunda oynadığınız oyunları içeren bir kitapçık verilecektir.
Özetle şunları konuşacağız, öğreneceğiz:
- Tanışma oyunları
- Grup dinamiği oyunları
- Takım çalışması oyunları
- İletişim oyunları
- Hareketlendiriciler
- Genel değerlendirme
Eğitimde Hikayeleştirme (24 Mart Cumartesi 11:00-18:00)
Bir şeyi hikayeleştirmenin öğrenmeyi %80 arttırdığını biliyor muydunuz?
Bir insanla olan iletişiminizde hikayeniz hem muhattabınız hem kendiniz için kritik bir önem ve değere sahiptir. Hikayelerimiz bizi her durumda eşsiz kılan, farkımızı ortaya koyan yapılardır.
İç güdüsel olarak hikayeleştirmeye meyilli bizlerin bilinçli olarak kurguladığı hikayelerin gücü ise muazzam, etkileri çarpıcı oluyor. Sanatçı, oyuncu, masal ve hikaye anlatıcısı, Zinnure Türe ile hikaye anlatıcılığını öğrenecek, özgün bir anlatım dili oluşturmanın temellerinden bahsedeceğiz. Öğreneceğiniz farklı hikayeleştirme tekniklerini üreteceğiniz her türlü içeriği farklılaştırmak ve güçlendirmek için kullanabilecek, hem eğitim hem de özel hayatınıza dahil edebileceğiz.
Neler öğreneceksiniz?
- Anlatacağınız içeriğin akılda kalıcı olması için imaj kurma
- Beden farkındalığını arttırarak daha etkileyici olma
- Bedenin anlatım olanaklarından yararlanma
- Metin çözümleme
- Doğaçlama
- Kendine özgü bir sunum ve anlatım dili oluşturma
- Dinleyici ile daha etkili iletişim kurma
- Hikayeleştirme
Yeni Nesil Eğitim Tasarlama (25 Mart Pazar 11:00-14:00)
Eğitimin son gününde Tezgahçılar‘ın kurucusu Burçak Yıldırım ile eğitim sektörünü konuşacağız. İK yaklaşımları, kendinizi kurumlara sunma şekliniz, kendi markanızı hikayeleştirmeyi dinleyeceğiz. Pek çok eğitim tasarlamış, pek çok eğitmen için headhunter’lık yapmış, yine birçok eğitmeni ise sektöre kazandırmış kurucumuz Burçak Yıldırım hem bizim bu işi nasıl yaptığımızı paylaşacak, hem de bireysel ve kurumsal satışlar tüyolar verecek.
Neler öğreneceksiniz?
- İK’lar en çok hangi tür eğitimleri talep ediyor?
- İK’larla çalışma yolları nedir?
- Eğitim tasarımı nasıl yapılır?
- Kurumsal çalışanların sevdiği/ sevmediği eğitmen tipleri nasıl?
- Geri bildirim nasıl alınır, eğitim tasarımında nasıl kullanılır?
- Olmazsa olmaz; Dijital Pazarlama
Kimler Katılmalı?
- Uzman olduğunuz konuda eğitmen olmak isteyenler
- Eğitim becerilerini geliştirmek isteyen eğitmenler
- Eğitim alanını genişletmek isteyenler
- Topluluk önünde konuşanlar, içerik paylaşanlar
Daha Önce Katılanlar Ne Dediler?
Bir önceki “Eğiticinin Eğitimi” okulumuza katıldıktan sonra profesyonel olarak eğitmen olan katılımcılarımız oldu. Katılımcılarımızın okulumuzla ilgili verdikleri geri bildirimleri buradan inceleyebilirsiniz.
Öğrenciler!
- Kendini geliştirmek, müfredatın dışına çıkıp özgürce keşfetmek isteyen tüm öğrencilere çok güzel bir haberimiz var: 30 yaşın altındaki tüm öğrencilere (her atölyede 3 koltuk kontenjanlı) %15 indirim!
- İndirimden yararlanmak için bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.