Kurumsal Online Eğitim Planlarken Bilmeniz Gerekenler

Dijitalleşmeye yanıt olarak profesyonel beceri ihtiyaçları sürekli değişiyor. Ancak OECD verilerine göre 1 yılda yetişkinlerin sadece %40’ı profesyonel becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimlere katılabiliyor. Bu durumun temelindeki en büyük etkenler kurumların kısıtlı kaynaklarla, çok fazla çalışana planlama yapmak durumunda olması ve tabii ki henüz yüksek mobilizasyona sahip olmamamız. İşte bu noktada kurumsal online eğitimler kurumların imdadına yetişerek hem verimi arttırıyor hem çeşitliliği sağlıyor hem de zaman ve kaynaklardan tasarruf edilmesini sağlıyor.
Online bir eğitim planlamak her ne kadar cazip olsa da hem tasarlanırken hem de uygulanması aşamasında dikkatli olunması gereken pek çok kısım bulunuyor.

Online Eğitim Çeşitleri Nelerdir?
Online eğitimler senkronize, asenkronize ve hibrit eğitim olarak üçe ayrılır.
Biz Tezgahçılar olarak senkronize online eğitimler ile fiziksel atölyelerimizdeki yaklaşımımızı online kurumsal eğitimlere taşıdık. Senkronize eğitimde tüm katılımcılar aynı anda eğitimde bulunur ve yine etkileşim en yüksek seviyededir. Özellikle bu modelle ilerlemememizin temelindeyse deneyimsel ve katılımcı öğrenmeye, geçmişte sahip olduğumuzdan çok daha yüksek bir talep olması var.
Kurumsal Online Eğitim Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Artan deneyimsel ve katılımcı öğren talebiyle online eğitimlerin de yüksek interaktiviteye sahip, uygulamalı, soruların anlık olarak sorulup cevaplanabildiği bir modelde tasarlanması kaçınılmaz hale geldi. Sınıf içi eğitim tasarımında olduğu gibi online eğitim tasarımında farklı katılımcı tiplerine hitap edecek kısımların bulunması ayrıca önemli hale geliyor.
Bugüne dek tasarladığımız yüzlerce içerikte oyunlaştırma tipleri ve her birinin eğitime, etkinliğe ya da içeriğe bağlanması; katkı sağlayacak ya da ilham alacağı alanlar bulması ve böylece verimin daha çok artması için büyük bir kesişim yaratmaya çalıştık.
Yine aynı yaklaşımı online eğitim tasarımlarımızda da sürdürüyoruz. Farklı motivasyonlara sahip yetişkinler öğrendiklerini tek başlarına ve/veya birlikte uygulamak, birbirine yardım etmek, görevler yapmak gibi pek çok interaktif kırılımla kurumsal online eğitimlerde hem eğleniyor hem verimli zaman geçiriyor hem de öğreniyorlar.
Neler Online Eğitim Olarak Verilebilir?
Çalışanlar için tercih edilen ve geliştirilmek istenen konuların başında motivasyon eğitimleri, etkili iletişim eğitimleri, takım olma eğitimleri, liderlik eğitimleri, psikoloji eğitimleri geliyor.
Öte yandan OECD ülkeleri arasında yapılan bir araştırmaya göre zorunlu eğitimler arasında her zaman yeni bir beceri öğrenmeye yönelik olmayan, sağlık, güvenlik gibi konulardaki eğitimlerin de toplam eğitim saatinin %21’ini oluşturduğunu görüyoruz. Son dönemde kurumların çalışanları için mesleki gelişimin yanı sıra farklı alanlarda eğitim yatırımlarının artmasının bu oranı değiştirmesi ve çalışan bağlılığını arttırması kaçınılmaz.
Tezgahçılar olarak 5 yılı aşkın süredir yoğun olarak çalıştığımız motivasyon, liderlik, hikayeleştirme gibi ilham veren mesleki gelişim başlıklarının yanı sıra psikolojik dayanıklılık, çocuk ve ebeveyn gelişimi, stres yönetimi, sağlıklı zihin ve sağlıklı yaşam gibi başlıklarda da online kurumsal eğitimler tasarladık. 30’dan fazla online eğitim içeriğimizi buradaki linkten inceleyebilisiniz.

Kurumsal Online Eğitimler Çalışanların Hangi İhtiyaçlarına Yanıt Vermelidir?
Eğitimler her zaman ihtiyaca özgü, gündem ve insan psikolojisiyle örtüşen gerçek ihtiyaçlara yönelik olmalıdır. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi ihtiyaçlarıyla uyuşan evden çalışma, belirsizlik döneminde stres yönetimi gibi eğitimler yoğun talep görüyor. Öte yandan normalleşmeyle birlikte yeni rutinlerin oturması çalışanların bu yeni düzende mesleki becerilerini geliştirmeleri ihtiyacını yaratacak. Dijital dünyada ve kriz dönemlerinde lider olmak, problem çözme becerisini geliştirmek, mindfulness gibi tekniklerle kendimizi daha iyi hissetmek, video içerikler ya da insanları etkisi altına alacak içeriklerle farklı mecraları etkin kullanmak ve kurum içi girişimcilik kaslarını güçlendirmek, eskisinden de önemli hale gelecek.
Kurumsal Online Eğitim Planlamasında Hangi Faktörler Önemlidir?
Çalıştığımız onlarca kurumsal şirkete önerilerimizin başında eğitimi ya da etkinliği optimum sayıyla planlamak geliyor. Atölyelerin dinamikleri gereği kimi içerikler 100 kişi ile, kimileri 100-500 kişi aralığında kimi atölyeler ise 20-30 kişilik planlamalarla gerçekleştiğinde maksimum verim elde edilebiliyor.
Ancak aldığınız kurumsal online eğitimlerin kayıtlarını alıp kurumsal kütüphanenize katmak ve tüm çalışanlarınıza açmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Diğer önemli kısım katılımcıların online platforma girişlerinin organize edilmesidir. Farklı teknolojik okur yazarlık seviyesindeki katılımcılar için kolay kullanılabilir, iyi bir deneyim sunan platformların tercih edilmesi oldukça önemlidir. Tezgahçılar olarak teknolojinin tüm nimetlerinden faydalandığımız, interaktif odalar yarattığımız, eğitimlerle eş zamanlı anket havuzları ile nabzı ölçtüğümüz interaktif eğitimlerimizin öncesinde katılımcılarımızı mutlaka kolay okunabilen, kısa oryantasyonlarla online eğitimimize hazırlıyoruz.