Pelin Dilara Çolak

1992 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe bölümünde tamamladıktan sonra, Sanat tutkusu onu İstanbul Üniversitesi’nde Sanat Tarihi alanında ikinci bir yüksek lisans yapmaya yöneltti. Şu anda King’s College London’da Felsefe Bölümü’nde Felsefe ve Doğu Felsefesi üzerine odaklanarak doktora eğitimine devam ediyor.

2018 yılından beri akademik çalışmalarının yanı sıra, çeşitli dijital platformlarda, özellikle YouTube ve podcastlerde Türkçe felsefi içerik üretmektedir. Amacı, felsefeyi herkes için daha erişilebilir kılmak ve akademik dünya ile toplumu arasında bir bağ kurmaktır.

YouTube kanalı, yaklaşık 500.000 abonesiyle Türkiye’nin en büyük entelektüel topluluklarından biri haline gelmiştir. Kanalı, 2022 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından En İyi YouTube Kanalı ödülüne layık görüldü. 2023 yılında ise podcast programı Radyo Boğaziçi tarafından En İyi Podcast Programı ödülünü aldı.

2023 yılında, Batı dışı felsefeleri yerinde keşfetmek amacıyla Felsefenin İzinde Yolculuk projesine başladı. Seyahatleri sırasında yaklaşık 20 ülke ziyaret ederek Hinduizm, Budizm ve Zen Budizm üzerine araştırmalar yaptı. Araştırmalarını amatör bir belgesel dizisi olarak YouTube’da ve podcast içerikleri olarak paylaştı. Şu anda bu araştırmalara dayanan bir kitap üzerinde çalışmaktadır.

    KURUMSAL EĞİTİM & ATÖLYELER İÇİN TEKLİF AL